diumenge, 3 de març del 2013

Mirgin.



Chardonnay fermentat en barrica i pinot noir.

Jo començaria, si m’ho permeteu per la imatge d’aquest vi.
Josep Mª Pujol Busquets, ens dona el plaer de la sensació visual abans del tast; ampolla: troncocònica, etiquetat: net i directe; tot això acompanyat d’un estoig de llauna, no menys elegant. Per "Els Taninos" un 9 en presentació i disseny.


Anem ara cap a la part més important, ja que la imatge, sense un bon farcit, no seria res i, més aviat o més tard, el que ens interessa és el producte.

A la vista ens transmet un groc amb tendències dorades degut a la criança del Chardonnay, tonalitat púrpura (imaginem que es degut al petit toc de Pinot, que li queda com anell al dit).

En nas té una potència destacada, quasi podríem dir que té potència aromàtica marcada.
Llevats presents que es barregen amb els torrats i les fruites tropicals com la pinya; tot això ens omple i ens transporta a un meravellós concert, on els instruments estan afinats. Jo diria que això més que un coupage és una fusió de varietats.

D’entrada seca, és fresc i suau, el carbònic integrat (bona feina a l’hora de la fermentació en ampolla). Una acidesa marcada i molt ben integrada, amb un postgust llarg que ens convida a seguir tastant, és un cava que no cansa i et convida a jugar amb el menjar.


Tot i el preu, val la pena comprar-lo, i tenir el plaer de tastar un vi, un cava, una feina, un terroir i la passió d’una família pel món del cava.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada