Chardonnay
fermentat en barrica i pinot noir.
Jo començaria, si
m’ho permeteu per la imatge d’aquest vi.
Josep Mª Pujol
Busquets, ens dona el plaer de la sensació visual abans del tast; ampolla: troncocònica,
etiquetat: net i directe; tot això acompanyat d’un estoig de llauna, no menys
elegant. Per "Els Taninos" un 9 en presentació i disseny.
Anem ara cap a la
part més important, ja que la imatge, sense un bon farcit, no seria res i, més
aviat o més tard, el que ens interessa és el producte.
|
A la vista ens
transmet un groc amb tendències dorades degut a la criança del Chardonnay,
tonalitat púrpura (imaginem que es degut al petit toc de Pinot, que li queda
com anell al dit).
|
|
En nas té una
potència destacada, quasi podríem dir que té potència aromàtica marcada.
Llevats presents
que es barregen amb els torrats i les fruites tropicals com la pinya; tot això
ens omple i ens transporta a un meravellós concert, on els instruments estan
afinats. Jo diria que això més que un coupage és una fusió de varietats.
|
|
D’entrada seca, és
fresc i suau, el carbònic integrat (bona feina a l’hora de la fermentació en ampolla).
Una acidesa marcada i molt ben integrada, amb un postgust llarg que ens
convida a seguir tastant, és un cava que no cansa i et convida a jugar amb el
menjar.
|
Tot i el preu, val
la pena comprar-lo, i tenir el plaer de tastar un vi, un cava, una feina, un
terroir i la passió d’una família pel món del cava.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada