Vi produït per el Celler Aixalà i Alcait procedent de dues finques, de Garnatxa i Carinyena, plantades entre els 340 i
el 390 metres
d’alçada.
El vi s’envelleix
12 mesos en barriques de roure francès i americà, posteriorment descansa en
ampolla uns 6 mesos per tal de domar una
mica el seu caràcter prioratenc.
De brillant color roig cirera amb ribets violacis, capa mitga alta i llàgrima lenta.
En nas ens brinda un ventall de fruites vermelles confitades com la grosella, els nabius o les mores.
En nas ens brinda un ventall de fruites vermelles confitades com la grosella, els nabius o les mores.
D’una intensitat aromàtica alta i molt agradable; les herbes aromàtiques
i els torrats, juntament amb la fruita, formen una simbiosi nasal que et
captiva i el fan especial.
En boca té bona
estructura, d’entrada directa i marcant terroir.
És ample i sedós, amb uns tanins vigorosos i un postgust que et recorda
que estàs tastant un vi amb caràcter i amb una idea d’elaboració concreta. Té
un punt mineral, molt ritme i una frescor molt agradable; es nota que l’enòleg
té molt clar com vol aquest vi i les sensacions que vol que desperti quan el
tastem.
La conclusió final
seria que és un vi agradable, amb una identitat pròpia i un gran amic de la
gastronomia (s’agraeix ja que no es un vi capritxós a l’hora de maridar).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada