dimecres, 10 d’abril del 2013

Pardelasses 2010





Vi produït per el Celler Aixalà i Alcait procedent de dues finques, de Garnatxa i Carinyena, plantades entre els 340 i el 390 metres d’alçada.
El vi s’envelleix 12 mesos en barriques de roure francès i americà, posteriorment descansa en ampolla uns 6 mesos  per tal de domar una mica el seu caràcter  prioratenc.


     





De brillant color roig cirera amb ribets violacis, capa mitga alta i llàgrima lenta.

En nas ens brinda un ventall de fruites vermelles confitades com la grosella, els nabius o les mores.
D’una intensitat aromàtica alta i molt agradable; les herbes aromàtiques i els torrats, juntament amb la fruita, formen una simbiosi nasal que et captiva i el fan especial.

En boca té bona estructura, d’entrada directa i marcant terroir.
És ample i sedós, amb uns tanins vigorosos i un postgust que et recorda que estàs tastant un vi amb caràcter i amb una idea d’elaboració concreta. Té un punt mineral, molt ritme i una frescor molt agradable; es nota que  l’enòleg té molt clar com vol aquest vi i les sensacions que vol que desperti quan el tastem.

La conclusió final seria que és un vi agradable, amb una identitat pròpia i un gran amic de la gastronomia (s’agraeix ja que no es un vi capritxós a l’hora de maridar).




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada