Informa: Oriol Leo (Radio Calella)
A mitjans de juny dos calellencs experts en el món del vi i
el tast, aniran a Madrid per participar a la final del concurs La Nariz
de Oro, un certamen organitzat per la revista Vino y Gastronomia. El que
busca és trobar el millor nas de l'estat dins l'àmbit professional del
vi. Joaquim Seguí, de la botiga Fruits Secs Tulsà, i Ildefons Garcia,
treballador de l'Hotel Bernat II, van ser els dos classificats per a la
final.
Ildefonso Garcia |
Joaquim Seguí i Ildefonso Garcia van superar una eliminatòria amb 50
persones de tota la província. Ells van ser capaços de fer correctament
l'exercici proposat per passar a la final. Durant tot el matí van
participar de cursos i classes magistrals sobre el tast de vi. A la
tarda va arribar el concurs pròpiament dit.
Joaquim Seguí ha comentat que els vins amb què es fa el concurs han
estat elaborats única i exclusivament per fer aquest tipus de proves i
no hi ha cap possibilitat de trobar-los al mercat. Això fa que la prova,
que ha explicat el Joaquim, tingui un afegit més de dificultat: "Posen
quatre vins i hi ha una enòloga experta que els explica i fa una nota
de tast, i et donen cinc claus imprescindibles perquè et corregeixin
l'examen. Són l'anyada del vi, la varietat, la sub-zona d'on s'està
parlant, el temps que ha passat en criança i el tipus de barrica que
s'ha fet servir. Llavors tu pots prendre les teves notes i se surt de la
sala. Al cap d'uns 20 minuts o així es torna a entrar i tens només un
paper en blanc i una copa de color negre amb un dels quatre vins a dins.
No pots tastar-lo ni mirar-lo. Només amb el nas has de fer la nota de
tast que l'enòloga ha dit segons el teu criteri, del vi que pot ser".
Seguí no tenia esperances en classificar-te per a la final de Madrid,
però va ser capaç de fer bé la nota de tast requerida a través dels
seus coneixements. El Joaquim no es dedica professionalment al sector
summelier però ha adquirit els coneixements gràcies a l'afició personal i
a la bodega de Fruits Secs Tulsà, del carrer Sant Joan, on hi tenen
unes 90 referències de vins. Assisteix a cursos i a tastos per practicar
la seva passió.
Ara espera arribar a la final de Madrid i gaudir-ho com a Barcelona,
sense atabalar-se ni posar-se nerviós. Ell mateix explica com són les
proves de la final: "Són dos dies. La primera tarda és tota de
Master-class. Passes la nit allà i l'endemà és el mateix que aquí. Tot
el matí hi ha Master-class, es dina, i es fa una eliminatòria d'on en
queden cinc o sis persones. Llavors és quan ve el més fotut. Perquè
llavors ja no et donen res, cap referència. Tu t'asseus a una taula i hi
ha quatre copes negres, amb qualsevol liquid a dins, com pot ser
tequila, rom de gran reserva, oportos, i allà has de dir el que és cada
copa, sense que et diguin res".
Ildefonso Garcia va classificar-se per a la final per segon any
consecutiu i actualment es troba al restaurant El Celler de Can Roca
fent una estada de preparació i formació a la sala de l'establiment. Un
tercer calellenc va presentar-se a les eliminatòries de Barcelona però
no es va poder classificar per a la final de Madrid.
Web site de Radio Calella: http://radiocalella.cat/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada