dimecres, 27 de març del 2013

Dos nassos de Calella que poden arribar a ser d'or.

Informa: Oriol Leo (Radio Calella)

A mitjans de juny dos calellencs experts en el món del vi i el tast, aniran a Madrid per participar a la final del concurs La Nariz de Oro, un certamen organitzat per la revista Vino y Gastronomia. El que busca és trobar el millor nas de l'estat dins l'àmbit professional del vi. Joaquim Seguí, de la botiga Fruits Secs Tulsà, i Ildefons Garcia, treballador de l'Hotel Bernat II, van ser els dos classificats per a la final.
 
Ildefonso Garcia
Joaquim Segui
Joaquim Seguí i Ildefonso Garcia van superar una eliminatòria amb 50 persones de tota la província. Ells van ser capaços de fer correctament l'exercici proposat per passar a la final. Durant tot el matí van participar de cursos i classes magistrals sobre el tast de vi. A la tarda va arribar el concurs pròpiament dit.

Joaquim Seguí ha comentat que els vins amb què es fa el concurs han estat elaborats única i exclusivament per fer aquest tipus de proves i no hi ha cap possibilitat de trobar-los al mercat. Això fa que la prova, que ha explicat el Joaquim, tingui un afegit més de dificultat: "Posen quatre vins i hi ha una enòloga experta que els explica i fa una nota de tast, i et donen cinc claus imprescindibles perquè et corregeixin l'examen. Són l'anyada del vi, la varietat, la sub-zona d'on s'està parlant, el temps que ha passat en criança i el tipus de barrica que s'ha fet servir. Llavors tu pots prendre les teves notes i se surt de la sala. Al cap d'uns 20 minuts o així es torna a entrar i tens només un paper en blanc i una copa de color negre amb un dels quatre vins a dins. No pots tastar-lo ni mirar-lo. Només amb el nas has de fer la nota de tast que l'enòloga ha dit segons el teu criteri, del vi que pot ser".

Seguí no tenia esperances en classificar-te per a la final de Madrid, però va ser capaç de fer bé la nota de tast requerida a través dels seus coneixements. El Joaquim no es dedica professionalment al sector summelier però ha adquirit els coneixements gràcies a l'afició personal i a la bodega de Fruits Secs Tulsà, del carrer Sant Joan, on hi tenen unes 90 referències de vins. Assisteix a cursos i a tastos per practicar la seva passió.

Ara espera arribar a la final de Madrid i gaudir-ho com a Barcelona, sense atabalar-se ni posar-se nerviós. Ell mateix explica com són les proves de la final: "Són dos dies. La primera tarda és tota de Master-class. Passes la nit allà i l'endemà és el mateix que aquí. Tot el matí hi ha Master-class, es dina, i es fa una eliminatòria d'on en queden cinc o sis persones. Llavors és quan ve el més fotut. Perquè llavors ja no et donen res, cap referència. Tu t'asseus a una taula i hi ha quatre copes negres, amb qualsevol liquid a dins, com pot ser tequila, rom de gran reserva, oportos, i allà has de dir el que és cada copa, sense que et diguin res". 

Ildefonso Garcia va classificar-se per a la final per segon any consecutiu i actualment es troba al restaurant El Celler de Can Roca fent una estada de preparació i formació a la sala de l'establiment. Un tercer calellenc va presentar-se a les eliminatòries de Barcelona però no es va poder classificar per a la final de Madrid.


Web site de Radio Calella: http://radiocalella.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada